Knitting for Ukraine

Knitting for Ukraine (Strik til Ukraine)

Set of knitting needlework yarn balls in blue and yellow colors vector illustration

Siden invasionen af Ukraine har mange mennesker mistet deres hjem og bor på gaden, i kældre eller skoler. Mange steder er der ikke adgang til mad, tøj eller andre fornødenheder.

De fleste af os har set tv indslag om folk, der bor i sønderbombede områder, der engang var deres by. I ruiner der engang var deres hjem. Uden adgang til varme, elektricitet eller mad.

Og lige nu er det ekstra hårdt fordi vinteren er over landet med ekstrem kulde.

Vi har derfor skabt Knitting for Ukraine, hvor vi sender hjemmestrikkede trøjer, strømper, huer, mv. til vores kontakt i Ukraine, som sørger for at få distribueret alt jeres skønne hjemmestrik ud til dem, der har allermest brug for det.

Vores kontakt i Ukraine er Volunteer Home, som er en gruppe frivillige ukrainske ildsjæle, som operer i store dele af Ukraine. De kører bl.a. ud med mad og medicin til de nødstedte, men altså også dansk hjemmestrik. Du kan følge Volunteer Home på instagram, hvis du vil vide mere om dem.

Garnet er bl.a. sponsoreret af KnitByHeart, men har du overskudsgarn er du også meget velkommen til at aflevere det. Og du er også meget velkommen til at bruge dit eget garn. Der er ingen krav til opskrifter, materialer, mv., men det skal selvfølgelig være en kvalitet og stand du selv ville bruge 😊

Vil du være med til at strikke til ukrainerne, kan du enten komme med på vores Knitting for Ukraine events eller aflevere/sende dit strik til os. Så sørger vi for at få det sendt videre.

Det er især børnene, der efterlyses tøj til. Og du må strikke alt; strømper, huer, trøjer, halstørkløder eller hvad du har lyst til.