fbpx
Socktober

Socktober 2022

Vi er selvfølgelig med på Socktober bølgen med gode tilbud og konkurrencer på Instagram.

Socktober løber af stablen hvert år i oktober, hvor der er fokus på strømper og sokker.

Egentlig opstod Socktober som en velgørenheds kampagne, hvor der blev opfordret til at give hjemløse et par sokker. Det startede alt sammen i USA som en slags familieforetagende og har siden spredt sig vidt omkring over stort set hele verden.

Rigtig mange steder, inkl. herhjemme i Danmark, er det nok mest lig med gode tilbud i garnforretningerne og en måde at vise sine hjemmestrikkede strømper frem på de sociale medier. Det er det også hos os, men samtidig er det vigtigt, at vi sætter fokus på folk, der ikke har så meget og også gør vores til at holde den oprindelige Socktober-ide i live.

I år har vi valgt at sætte fokus på Ukraine i vores Socktober-kampagne. Vi har derfor doneret en masse garn, især strømpegarn, til projektet Knitting for Ukraine (som du kan læse om på bloggen). I Ukraine er der rigtig mange mennesker, som går vinteren i møde uden tøj, varme og mad. Vi har skabt et samarbejde med en lokal gruppe af frivillige, som vi sender hjemmestrikket tøj til. De fordeler det ud til de områder i Ukraine, der er hårdest ramt af krigen og hvor det er svært at få adgang til mad, tøj og egnede boliger. I oktober har vi særligt fokus på børnestrømper og -sokker, så de små kan holde fødderne varme. 

Hvis du har lyst til at se, hvad vores frivillige samarbejdspartnere i Ukraine laver, kan du finde dem på instagram under volunteer.home